perjantai 5. heinäkuuta 2024

Vain kolme kuvaa: heinäkuu

Miten voi olla jo heinäkuu? Vastahan tämä kuvahaaste alkoi. Mutta asiaan: heinäkuun kuvat.

Hautova 

Toukokuisella vuokramökillä ollessamme menin pihan vajaan etsimään pitkää keppiä, jonka avulla voisin onkia terassin lautojen väliin pudonneen silmukkamerkin. Sivusilmällä näin jotain roskaa ovensuussa, mutta en kiinnittänyt siihen huomiota, vaan keskityin kepin etsintään. Arvatkaa oliko sydän pysähtyä, kun tajusin, että roskakasalla oli silmät, ja ne seuraavat jokaista liikettäni. Poistuin varovasti ulos. Palasin kuitenkin myöhemmin hipihiljaa ottamaan kuvan ja yritin parhaani mukaan olla häiritsemättä tulevaa äitilintua. 



Hauki on kala, hauki on kala, mikä hauki on?

Eikö tuollainen loru ollut joskus? Sitten muistan sellaisen runon, jonka kesäpaikassamme Porvoon saaristossa kuulin lapsena: Lite kan jag finska tala, gäddan heter haukikala.



Hurjan vaarallista

Kaskeaminen on wikipedian mukaan alkukantainen maanviljelytekniikka. Kun tuota kuvaa katsoo voi vain kuvitella miten kuumaa ja vaarallista tuolla on työskennellä. Miten estää palon leviäminen, jos yhtäkkiä alkaa tuulla? Miten usein vaatteet syttyvät palamaan? Ja huomaatteko: työtä tekevät sekä naiset että miehet.

Kuva on Kustaa Vilkunan kirjasta Isien työ - meren ja maan viljaa, arkityön kauneutta. Kuvat on ottanut Eino Mäkinen ja kirja on ilmestynyt 1953. On muuten mielenkiintoisia kuvia. Kirjaa löytyy myös kirjastoista.   

maanantai 1. heinäkuuta 2024

Värihaaste: Sateenkaari

Repolaiset kapuaa -blogin tämänkertainen värihaaste on sateenkaari. Taas ajattelin, etten keksi mitään moniväristä kunnes.... ja tämäkin vähän myöhäisellä sytytyksellä, tajusin, että on Pride-viikko. 

Olin lastenlasten kanssa uimastadionilla ja sieltä olisin saanut upeita Helsinki Pride -lippujen kuvia; niitä oli monta rivissä. Ei siinä vaiheessa sytyttänyt. 

Toisena päivänä olimme sitten elokuvissa, jolloin vihdoinkin tajusin olevani keskellä sateenkaaren värejä. Nämä kuvat ovat elokuvateatterista Kinopalatsi: