sunnuntai 11. elokuuta 2024

Vadelma... eikun Mustikkalapaset

Sweets & Socks -blogin Maaritin Lapasboksi2024-haaste on edennyt elokuulle ja nyt on tarkoitus neuloa "luonnosta inspiroituneet lapaset". Sitten seurasi yllätys: @lankamainenajatus -instagramtilin Hanna on järjestänyt Mustikkalapasten yhteisneulonnan Maaritin lapasboksin tiimoilta. Ohje julkaistiin Instagramissa pätkittäin ja aiheena oli nimen mukaisesti mustikat.  

Meidän lähimarketissamme ei ollut mustikoita, mutta vadelmia oli tarjolla. Niillä siis mennään. Mutta voi ei! - tiedossa on kirjoneulontaa.


Malli: Mustikkalapaset
Suunnittelija: Hanna, Instagramissa @lankamainenajatus
Puikot: 3,5 mm
Paino valmiina: 78 g
Langat: 7 Veljestä
Värit:  500 vappu, 742 syreeni, 390 kataja

Minä en ollut paikalla, kun aivokirurgin, astronautin ja kirjoneulojan taitoja jaettiin. Kirjoneulomisesta on tullut minulle oikea peikko ja juuri nyt se peikko - pieni sellainen - istuu olkapäälläni. Sillä on ilmeisesti jotain kysyttävää...

Peikko:        Mikä siinä kirjoneuleessa mättää? Mikä siinä on niin vaikeaa? 
Minä:           Minäpä kerron: en saa lankoja pysymään tasaisen kireinä tai löysinä ja pinnasta tulee                                epätasainen. Kun varon tekemästä liian kireää, tulee löysää tai vieläkin löysempää.
Peikko:        Övning ger färdighet, sanoi ruotsalainen.
Minä:           Ai että minun pitäisi treenata enemmän?
Peikko:        Urheilijat ja muusikotkin sanovat, että se on se toistojen määrä.
Minä:          Nyt treenasin nämä lapaset. Riittääkö se?
Peikko:       Varmaan arvaat. Kertaus on oppimisen äiti. Vain taivas on rajana.
Minä:          Kyllä sinulla latteuksia riittää. Onko kukaan kertonut sinulle, kuinka ärsyttävä olet?

Peikko hiljeni. Ei varmaan pitänyt tuosta viimeisestä huomautuksestani. On kai pakko myöntää, että oikeassahan peikko on - ja se siinä niin ärsyttävää onkin.

Löysää tuli ja lapasista tuli aika isot: koko pituus 27 cm, resorista kärkeen 20 cm ja peukalo 7 cm.

Bingo saa merkinnän kohtaan: Kirjoneulelapaset.



28 kommenttia:

  1. Kauniit lapaset eikä ne kuvassa näytä ollenkaan löysiltä. Käsiä on monen kokoisia ja lapasiakin tarvitaan montaa eri kokoa. Kirjoneule on minullekin ärsyttävä peikko. Tiedän kyllä, että pitäisi sitkeästi vaan harjoitella, mutta aina tulee vain oikaistua ja valittua jokin muu neulemalli. Mutta pääasia kai, että tekee jotain ja vieläpä sellaista, josta on itselle iloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Kun päättelin langanpätkiä lapasten nurjalla puolella tulin ajatelleeksi, että onko kirjoneule lapasiin ylipäätään oikea paikka. Tarttuvatko sormet lankoihin, jos on pitkiä langanjuoksuja? Nyt ei kovin pitkiä ollut, mutta yritin niitäkin vielä vähän sitoa.

      Poista
  2. Onnistuihan nuo lapaset hienosti! Jaan kanssasi kirjoneule-ahdistuksen. Arvaa vaan, montako kirjoneuletta on on kesken ja Lapasboksin lapasista kaksi eri paria on täysin kesken. Joku sukkapari on ainakin. Mikähän se saa aina aloittamaan kirjoneuletta ja kun se aina kuitenkin roikkuu keskeneräisenä ja painaa mieltäkin.
    Kirjoneulelapaset on lämpimiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Kirjoneulelapaset ovat varmasti lämpimiä, kun lankaa tulee kerroksittain ja ilmatasku väliin. Ihanaa, että löytyy ahditussiskoja. Sitä haluaisi tehdä kaunista ja sitten harmittaa, kun ei tulekaan.

      Poista
    2. Sekin on hankalaa,kun pitää seurata ohjetta koko ajan. Ja on niin hidasta.

      Poista
  3. Kivat näistä tuli - kiva kun osallistuit ja olet mukana! On niin kiva katsoa muiden väriyhdistelmiä. Päätin myös neuloa nämä lapaset mutta ovat vielä kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Minulla ei ollut sinistä 7-veikkaa, joten piti sooloilla.

      Poista
  4. Kiva kuvio ja pirteä väritys. Onneksi on monen kokoisia käsiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. Minulla on aika pieni käsi, niin eiköhän näille löydy sopiva. Varmaan laitan keräykseen.

      Poista
  5. Nami nami lapaset, että pitääkin olla kauniit!

    VastaaPoista
  6. Monet väittävät, että kirjoneuleesta tulee automaattisesti tasaista, kun käyttää langanohjainta. Pah, sanon minä. Ei tule. T Saukkis, vielä surkeampi kirjoneuloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pah, sanon minäkin - kokeiltu on. Minulla on poninhännän pidin sormessa ja se toimii pitämään langat erillään toisistaan, mutta en saa lankoja pysymään tasaisella kireydellä - siinä on isompi ongelma. Peikko sen sanoi: harjoittele. Ehkä, mutta en ihan vielä.

      Poista
  7. Vai sinne se peikko muutti, kun kyllästyi odottamaan täällä. :))) Neljä silmukkaa on suurin määrä, jota suostun tällä hetkellä tekemään. Siksi onkin hyvä, kun nykyään saa pätkävärjättyjä lankoja, jotka huolehtivat itse kuvioinnista.
    Vadelmat ovat hyviä sekä syötyinä että väreinä. Ihan "minun värisiäni". Hienothan niistä tuli! ♥
    P.S. Langat voi päätellä jo kutoessa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Minulle on kolme silmukkaa enin minkä teen sitomatta. Muutenkin pohdituttaa ne langanjuoksut lapasissa - tarttuvatko ne sormiin pukiessa?

      Poista
    2. Kyllä, ainakin minulla. Minulla kun on pitkät kynnet. Rp

      Poista
  8. Hienot on lapaset, en löydä niistä mitään vikaa. Olen tehnyt vuosikaudet kirjoneuleita ja olisin aivan tyytyväinen jos tuo olisi minun lopputulos. Pitkän harjoittelun päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että mulle kirjoneuleissa toimii parhaiten puolinumeroa pienemmät puikot mitä suositus on. Yleensä kai suositellaan suurentamaan puikkokokoa, mutta mulle toimii pienempi. T. Johanna, blogisi lukija, joka innostui eka kertaa kommentoimaan näiden upeiden lapasten innoittamana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Mielenkiintoista tuo puoli numeroa pienempien puikkojen käyttö. Taidanpa kokeilla ensi kerralla, koska ongelmani on ollut juuri liika löysyys. Kiitos vinkistä Johanna ja mukavaa, että olet löytänyt tänne.

      Poista
  9. Onhan ne mustikoita, katso vaikka https://www.puutarha.com/collections/hyotykasvit/products/1-kpl-pensasmustikka-pink-lemonade-1?_gl=1*qe9yyc*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjw5ea1BhC6ARIsAEOG5pxsExH25qRDN-jo1KE9eSBHWi6jKxkYh9kkM3QhlwpVZKpIGTlrRvwaAjJ1EALw_wcB. Kauniit ovat. satunnainen lukija Mirja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta Mirja. En ole aiemmin törmännyt punaisiin pensasmustikoihin. Nyt tiedän, että niitäkin on.

      Poista
  10. Samaa sanoisin, että yhtään eivät näytä liian löysiltä, vaan hienoa käsialaa👍👍Ehkäpä se peikko kirjoneuleeseen pikkuhiljaa pienenee tai häipyy😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Pitää vaan uskoa peikkoa ja harjoitella vähän useammin.

      Poista
  11. Ihanan mehukkaat vadelmalapaset! Ole ansaitusti ylpeä, kaunista neulekäsialaa olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti. Yritän harjoitella tekemään vähän tiiviimpää.

      Poista
  12. Sievät lapaset ja minun mielestäni neulepinta ihan kaunista. Suotta taidat harmitella.

    VastaaPoista
  13. Syötävänsuloiset lapaset - marjat maistuu aina...
    Otat kyllä upeita haasteita vastaan - arvostan... ja itsekriittisyys nyt pois... jos on pikkuisen enemmän kokoa, niin alle mahtuu vaikka toiset ja ei kuule palele paukkuvillakaan pakkasilla. Lapitip muuten luettu ja arvaa vaan, onko lasten kanssa myös pelattu kuulapeliä "lapitip-säännöin"??? No on... se on tuonut aivan uuden hauskuuden vanhaan peliin - kiitos... ja kirja matkaa muuten sitten seuraavalle blogikaverille, hih...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Ihanaa, että Lapitip on löytänyt uudet lukijat ja myös lapitip-säännön noudattajat.

      Poista