maanantai 30. tammikuuta 2023

Lisää ranteenlämmittimiä

Nämä ranteenlämmittimet lähtevät nyt postiin edelleentoimitettavaksi palvelukotiin vanhusten ranteita lämmittämään. Keräys on osa Facebookin Neulomuksia sydämestä -ryhmän toimintaa. 

 


Silmukoita on 48 ja suoraa putkea neulotaan kunnes pituus on 20 cm. Puikot 3 mm ja lankoina:
Uschitita Merino Single ja Arwetta Classic, kumpikin fingering-vahvuisia.

Yksi lämmitin painaa 27 grammaa, eli yhteensä 108 grammaa.

Neulehaasteen kohta 15. Neulo haluamasi kämmekkäät  

6 kommenttia:

 1. Justiin tuollaisia minäkin tarvisin! Voisin vuorautua peputtimeen, hihattimeen, säärystimiin, masuttimeen ja rannekkeisiin jne. ;D
  Ei vaan ihan tosissaan tarvisin. Sormet on usein tosi kylmät esim. soittoharkoissa, vaikka on pitkähihainen pusero päällä. Olishan se kiva, että sormet ois lämpimät, niin ne EHKÄ liikkuiskin liukkaammi ;)
  Sinun rannekkeet on kauniin, luonnollisen väriset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta eivät nuo taitaisi soittaessa auttaa, kun nuo eivät yletä sormiin asti. Kävisikö ohuesta langasta neulotut sormikkaat, mutta kärki puuttuisi? Vähän sama ongelma oli, kun töissä oli joskus tosi kylmä ja sormien piti kuitenkin olla vapaat näppäimistöllä. Silloin käytin tuollaista putkenmallista pötköä, johon olin vaan parilla pistolla sulkenut peukalolle oman kolon. Pötkö pysyi paikoillaan, mutta sormet olivat vapaina.

   Poista
 2. Kauniit rannekkeet. Näköjään kalenterikin on täydessä vauhdissa, enkä ole ehtinyt mukaan. Taitaa mennä minulta ohi. Mutta jos joskus satun avaamaan läppärin oikeaan aikaan, yritän vielä petrata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis. Mukaan vaan: kaikki mukana olijat ovat mukana loppuarvonnassa.

   Poista
 3. Kivannäköiset ja menee hyvään tarkoitukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Paljon paikoillaan olevat vanhukset palelevat herkästi. Keräykseen tarvitaan myös polvipeittoja ja säärystimiä.

   Poista