tiistai 29. elokuuta 2023

Runot pois

Sukkamestarin viime boksissa tuli mm. Novitan Runo-lankaa värissä kahvi (859). Sen halusin saada pois maailmankaikkeudesta, lue: lankalaatikostani. Hyvä yritys, mutta vielä mokomaa jäi. No, tuli pipo:

  Tarja K kertoi Ruusu-unelmia ja villasukkia -blogissaan neuloneensa samaisesta Runo-langasta pipon ja jakoi siitä myös ohjeen, löytyy täältä. Kiitos, Tarja K ohjeesta! Ohjetta noudattaen toivoin koko kerän menevän, koska en tykkää langasta ja vielä vähemmän väristä. Vaan kuinka kävi: kuin kiusaksi lankalaatikossa on vielä 22 grammaa kyseistä Runo-lankaa.

Novitan arkistosta löytyy yksi lapasohje, mutta siihenkin tarvittaisiin 50 grammaa. Heitänkin ilmoille kysymyksen: miten saan 22 grammaa (44 metriä) Runo-lankaa tuhottua tai vaihtoehtoisesti haluaisiko/tarvitsisiko joku tuollaisen nöttösen. Voin mielelläni lähettää sen vaikka kirjekuoressa, eikä maksa mitään. 

Pipo on aikuisen - ei kovin isopäisen kokoinen, aloitussilmukoita oli 120, puikot 3,5 mm ja valmis tekele painaa 78 grammaa. 

Itse en käytä pipoja, joten tämä lähtee asunnottomien tms. sopivaan keräykseen. 

Bingo saa kuittauksen kohtaan: Myssy tai pipo
16 kommenttia:

 1. Toisen langan kaverina siitä saa raitoja tai helppoa kirjoneuletta (kuviovärinä). Neuloisin itse esim. resorit molempiin lapasiin tuolla jämällä ja joku muu lanka mukaan ja jos vielä resorin jälkeenkin sitä on niin vaikka yhdet raidat tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jotain tällaista pitää yrittää. Lankaa on juuri pahasti liian vähän, mutta esim. tuo resori-idea tuntuu toteuttamiskelpoiselta.

   Poista
 2. Eipä olisi ruskea Runo minunkaan suosikkiani, mutta hyvän käytön keksit langalle. Lopuista saa tosiaan vaikka lapasten rannekkeet. Uudessa Taito-lehdessä oli kaksiväristen lapasten ohje, voisiko langanlopusta neuloa jotain samantapaista? T saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taito-lehteä olen vasta vähän selaillut, mutta aivan oikein: siellä on kaksiväristen lapasten ohje. Tupsun jättäisin kyllä pois. Vähän kuin Maaritkin tuossa yllä ehdotti, jatkaa sitten toisella langalla, kun tuo loppuu. Kiitos vinkistä.

   Poista
 3. Kaunis pipo. Ruskea on taas kovin trendikäs väri, joten varmasti tuolle pipolle käyttäjä löytyy.
  Käyttäisin jäljelle jääneen langan vaikka sukkien tai lapasten resoriin (kuten Maarit tuolla ylempänä ehdottaa). Tai isommassa työssä kuviolankana. Koostumus näkyy olevan samaa kuin Novitan 7veikan uusissa kerissä eli 80 % villaa ja 20 % polyamidia eli on konepestävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uskon sen kyllä jollekin kelpaavan. Minua ei paljoa kutittanutkaan, mutta neuloessa kutitti nenää koko ajan, kun lanka on kovin hahtuvaista.

   Poista
 4. Minäpä tykkään ruskeastakin. Tosin ei kaikista sävyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin tykkään ruskeasta. Tuo lanka vaan oli jotenkin tylsän väristä.

   Poista
 5. Oih - minä kyllä tykkään juuri tuollaisista lämpimän ruskeista sävyistä - eli ihana pipo!!
  Kutitus nenässä ei kyllä tunnu kivalta, joten siksi Runo ei minunkaan nenälle/hengitykselle hyvää tekisi. Minä täällä kaivelen kaikkia jämiä ja yritän kehitellä "ruska-sukkia"... piirsin jo mallin seuraaville puikotettaville. Piirrosmalleja täällä syntyy enemmän kuin valmiita töitä...
  Kivoja vinkkejä sait resoreihin... eiköhän jämät niihin uppoa!! Kiliseviä puikkoja jatkoonkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei värissä oikeastaan mitään vikaa ole, tykkään minäkin ruskeasta. Se ei vaan oikein sovi minulle: olen enemmän sininen tyttö. Tsemppiä ruskasukkien kehittelyyn ja mukavaa syksyn odottelua.

   Poista
 6. Ihanaa, että innostuit pipo-ohjeestani <3 Ruskea sopii kivasti tällaiselle punapäälle. Minä olen käyttänyt Runo-lankojen loput sukkien raitoihin. Aurinkoisia syyspäiviä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan; ohje oli hyvä ja juuri tuohon lankaan sopiva. Minä taas olen vaalea, niin vähän häviän beige-ruskea-taustaan. Sininen on enemmän oma väri, tai vihreä tai jopa punainen.

   Poista
 7. Kivan näköinen myssy ja kaunis värikin. Kaikille ruskea ei kylläkään sovi, se on totta. Pienet kerän loput on hankalia. Raitalankoina olen niitäkin yrittänyt välillä käyttää, mutta tuntuu ettei ne sillä tavalla kulu riittävän nopeaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Jämälangoista olen alkanut virkata peitonneliöitä. Ehkä niistä joskus tulee peitto. Tuo Runo on sen verran erilaista ja epätasaista, että siitä ei peitonneliöksi ole. Nyt se menee lapasiin.

   Poista
 8. Yötä! Täällä kuuhullu valvoo ja aloin pitkästä aikaa kiertää toisten blogeja ajan kanssa. Aika on mennyt kaikessa kesäisessä, parvekkeella istuen ja lukien ja nytkin on viikonlopuksi yli 500-sivuinen kirja odottamassa lukemistaan.
  Päivällä tein piiiiitkästä aikaa vaaleita mokkapaloja. Siis ne ovat ihan samalla ohjeella kuin yleensäkin, mutta kaakaoallergisena jätän sen pois ja lisään kahvin vahvuutta. :) Aika makeita. Pakastin 13 palaa yksittäin pikkurasioihin, joten on jotain päiväkahvin kanssa, jos joskus makeahammasta alkaa kolottaa. ;)
  Mutta nyt menen taas kurkkimaan partsille, joko näkyisi edes vilaus sinisestä kuusta. Tuskin, kun on ollut niin pilvistä...
  Mukavaa viikonloppua!
  RP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne pitkästä aikaa. Olenkin seuraillut sinun parvekkeesi kesää. Mukavaa syksyn alkua sinulle!

   Poista