perjantai 1. syyskuuta 2023

Runon uho

Minulla on outo tarve saada tuo Runo pois päiväjärjestyksestä. Pipon jäljiltä sitä jäi vielä 22 grammaa, eli 44 metriä. Sain hyviä vinkkejä teiltä, hyvät neuleystävät - kiitos niistä kaikista. Lapasia ehdotettiin, resoria ym. 

Tartuin Novitan ohjeeseen nimeltään Tuulenvire. Ohje on julkaistu Kevät 2020 -lehdessä ja löytyy Novitan arkistosta. Kiinnostuin siitä, koska ohje on 7V-paksuiselle langalle ja siinä on intialainen peukalo. Oikein hyvä perusohje ja kokoja on 110 cm, 150 cm, nainen, mies. Olifantin aiemmin antaman vinkin (kiitos Olifantti siitä) mukaan, en tehnyt nauhakavennusta, vaan sädekavennuksen. Nauhakavennus säätelee peukalon paikkaa enemmän, eikä välttämättä osu aivan kohdalleen. Sädekavennuksen pyöreä muoto antaa peukalon löytää oman paikkansa.

Mutta arvatkaa mitä. Ei loppunut Runo tähänkään! Puolet vain meni. 

Tein lasten 110 cm koon, koska en uskonut Runo-langan riittävän. Väärin luulin - olisi riittänyt vaikka miesten kokoon. Toinen lanka on mustaa 7-veljestä. Valmis pari painaa 39 grammaa. Menevät seuraavaan sopivaan keräykseen. 

Taistelu Runoa vastaan siis jatkuu. Tämä oli toinen erä. Kolmas saa luvan olla voitto. 

8 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköiset lapaset. Onko nyt syytä tehdä toiset samanlaiset? Vai tympiikö samanlaisten tekeminen, jos siihen lankaan olet jo vähän kyllästynyt. Hyvää syyskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule aivan samanlaisia. Kohta näet, toivottavasti.

   Poista
 2. Reipasta runonhävitystä siellä! Kivat lapaset, värit sopivat kauniisti yhteen. Jännittävää odottaa, mitä keksit seuraavaksi. T Saukkis

  VastaaPoista
 3. No jopas se on riittävää. Raitoihin seuraavaksi, ehdottaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan kiusallisen riittoisaa. Katsotaan, katsotaan...

   Poista
 4. Onpas riittoisaa lankaa :) Minä olen nykyisin siirtynyt kokonaan sädekavennuksiin, kun ei se peukalo ikinä asettunut oikeaan kohtaan kiilakavennuksilla, tekipä millaisia vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sädekavennus lapasissa on hyvä vaihtoehto. Nauhakavennus toimii, jos tekee aukkopeukalon; tai ehkä ei edes silloin.

   Poista