tiistai 5. syyskuuta 2023

Uhon jälkeen tuho

Hyvin riittoisa lanka Novitan Runo päätyi viimeistä säiettä myöten hyötykäyttöön, eli lapasiin. 


Kuva on sen verran tarkka, että Runo-langan riittäminen erottuu kuutena alimmaisena ruskeana raitana. Livenä eroa ei näe noin selvästi. Ylimmäiset kuusi raitaa ovat Nallea värissä Metsäsieni yhdistettynä Lankafarmin joulukalenterimineissä ollutta Super Sukkaa värissä Yyteri. Musta on 7-veljestä -lankaa.

Aloitin ohjeen mukaan naisten kokoa, silmukkamäärä 44, mutta loppupelissä lapasista tuli niin isot, että mahtunevat isommankin miehen tai naisen käteen. Valmiin parin paino on 81 grammaa.

Kirjasto on taas syksyn tullen avannut asunnottomien keräyksen. Helsingissä keräys kestää marraskuun loppuun. Espoossa ja Vantaalla keräyksen aikataulut vaihtelevat eri kirjastoissa, mutta lapaset, pipot, säärystimet ym. jaetaan 17.10. asunnottomien yön tapahtumissa. Tämä pari matkaa kyseiseen keräykseen.  

18 kommenttia:

 1. Hyvät lapaset, ja kätevästi sait samansävyinen jatkon toisten lankojen yhdistelmällä. Kylläpä
  me nyt ollaan käsineitä väsätty! T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kintaita. Kyllä ovat kauniit ne sinun tekemäsi. Yhdessä-malli onnistuisi varmaan Runo-langallakin, kun on sopivan pörheä. Mutta ei se silti laama-lammas-langan veroinen ole.

   Poista
 2. Suloiset lapaset ja varmasti lämpimät. Runo-lankaa en olekkaan kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Runo on periaatteessa sukkalankaa (80% villaa, 20% polyamidia) ja on sen verran hahtuvaista, että mitään mohairia ei tarvitse lisätä.

   Poista
 3. Raidat on aina hyviä jämälangoille :)

  VastaaPoista
 4. Hyvät lapaset ja hyvä kohde niille. Nyt sitten sait sen runo langan käytettyä, sehän oli tavoitteesi. Kuvaan on näköjään päässyt myös vähän vanhempi runoteos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tavoite saavutettiin ja Runo sai vielä runon kaverikseen. Pitäisi useammin laittaa jotain rekvisiittaa kuviin. Minulla on usein ollut vain itse tekele, eikä mitään koristuksia. Yritän vähän elävöittää.

   Poista
 5. No hyvin sait kyllä tuhottua Runo-langan viimeisetkin rippeet!👍😁 Pitääpäs seurailla mitenkä täällä meilläpäin; onko mitään asunnottomien keräyksiä tai muita. T. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräys liittyy Asunnottomien yö -tapahtumiin, joita järjestetään joka syksy. En tiedä kuinka laajalti niitä on. Täällä pääkaupunkiseudulla kirjastot järjestävät keräyksiä.

   Poista
 6. Hyvää tekevät lapaset tarvitseville käsille - ihana keräys ja ihana lahjoittaja!

  VastaaPoista
 7. Varmasti lämpimät lapaset. Värieroa ei olisi huomannut, jos et olisi sanonut. Ihana tunne, kun saa jonkun langan täysin loppumaan! Vaikka tuo runo oli pääasia, niin metsäsienilanka on mielikuvana todella voimakas ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on aivan erityinen tunne, kun saa koko langan käytettyä. Sama koskee kosmetiikkaa ja oikeastaan muitakin tuotteita. Onkohan siinä takana vähän huono omatunto omista ostoksistaan; että saa todistettu tarvinneensa kyseistä tavaraa todella.

   Poista
 8. Hyvä aloittaa ajoissa, että ehtii keräyslaatikoihin.
  Katselin viikolla vanhaa Novitan lehteä ja mietin samalla, että monta " lankauutuutta" jäänyt ostamatta.
  Taitaa olla tämä käyttämäsi Runo näitä yhden sesongin lankoja, en muista että olisin yhtään ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin. Kaikkea ei tarvitse. Seurataanpa Runon kohtaloa; jatkoon vai ei.

   Poista
 9. Kivat lapaset tuli! Minä taas ihastuin tuohon Runon sävyyn Sukkaboksissa ja aion jossain vaiheessa neuloa just ne sukatkin unisukiksi. Minun merinokeräni oli hennon vaaleanpunainen. 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kuulla ( lukea), että eri bokseissa on eri värisiä lankoja. Mutta ihan kova toisaalta.

   Poista