tiistai 18. kesäkuuta 2024

Piirakkasukat

Palasia arjestamme -kanavan Riikka avasi piirakkasukkien yhteisneulonnan nimellä Piirakkakal. Malli on vanha tuttu ja julkaistu Novitan Sukkalehdissä useamman kerran ja viimeksi Kaikkien aikojen klassikot -sukkalehdessä. Ohjeen suunnittelijalla ei ole nimeä, vai onko se aikojen saatossa unohtunut, koska suunnittelijan kohdalla lukee vain Novita.

Piirakka-aiheesta on olemassa ohje myös lapasille. Molemmat ohjeet löytyvät yllä mainituista lehdistä ja Novitan sivustolta. Lapaset ovat mukana Piirakkakal-yhteisneulonnassa. 

Sukkaohje on aikuisen koolle ja 7-veljestä -langalle. Minulla oli ohuempi lanka, joten tein samoilla silmukkamäärillä lasten koon sukat.Malli: Piirakkasukat
Ohje: Novita
Koko: 32
Lanka: teetee Pallas, väri 0030 kettu
Puikot: 3,25 mm 
Aloitussilmukat: 50 s
Paino valmiina: 68 g

Mallineuleen oppii ulkoa jo ensimmäisen mallikerran jälkeen. Se on myös siten selkeä, että jos pitää jättää työ kesken, niin kuviosta näkee, mihin on jääty.

Voisin tehdä toisetkin, mutta vähän rasittaa takaosan joustinneule, jossa oikea neulotaan kiertäen. Se hidastaa neulomista - ainakin minulla. 

Keräykseen menevät nämäkin sukat ja kuittaan bingosta kohdan: Sukat keräykseen.  

18 kommenttia:

 1. Ajattelin myös osallistua tähänkin yhteisneulontaan, tämä on kyllä kiva malli. Mietin myös tuon takaosan joustimen korvaamista, ehkä sileällä, mutta tulisikohan hyvä, vielä en uskaltanut kokeilla...

  VastaaPoista
 2. Kivat piirakat ja osuva nimi langan värille. Kiertäen neulotut silmukat on minunkin mielestä paljon hitaampia tehdä kuin tavalliset. Hyvää juhannuksen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että jos tekisi vihreästä langasta, ne voisivat olla vaikka lohikäärmesukat.
   Kiitos samoin sinulle hyvää juhannusta ja kesää.

   Poista
 3. Piirakat on helppo ja nätti malli. Myös ajaton malli, johon tulee usein palattua monimutkaisempien mallien jälkeen. Kettuväri on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se; helppo ja näyttävä. Jännää pintaa saadaan aikaan pelkillä langankierroilla ja oikeilla ja nurjilla silmukoilla.

   Poista
 4. Sun puikot on kyllä IKILIIKKUJAT!!!
  Auvoista keskikesän aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kieltämättä melkein joka päivä liikkuvat - eivät tosin aivan itsestään.
   Mukavaa juhannusta ja viikonloppua teillekin.

   Poista
 5. Tämä on kyllä kaunein ja paras sukkamalli ikinä.
  Ihanaa Juhannuksen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kivan näköinen. Hyvää juhannusta sinullekin.

   Poista
 6. Kiva nimi sukille, piti lukea pari kertaa että onko tosiaan Piirakkasukat! -)
  Leppoisia juhannuspäiviä sinulle sinne puikkojen kilinään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirakkasukatpa hyvinkin. Kai nuo muodot muistuttavat piirakan palasia jotenkin. Ihanaa juhannuksen aikaa sinullekin.

   Poista
 7. Minäkin neuloin piirakkasukkia, kahdet. Minulle kävi. Samoin kuin Riikalle, että kyllästyin ja pitää neuloa välillä jotain muuta. Ei se varren kierretty joustin, mutta itse pitsikuvion toistaminen. Vaihdoin testineulepaitaan, jossa on samantapainen pitsikuvio, mutta onneksi siinä on paljon sileää oikeaa pitsin lisäksi. Suloisia juhannussilmukkoita toivoo Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo minun neulomani olivat lasten kokoa, joten en vielä ehtinyt kyllästyä. Ehkä kokeilen vielä lapasia, mutta uskon kyllä, että tylsäksi menee, ainakin aikuisten kokoiset sukat. Hyvää juhannusta sinullekin.

   Poista
 8. Enpäs tiennytkään, että on myös piirakkakal. Siihen olisin voinut osallistua, kun minulla on tämä piirakkavillitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtii siihen vieläkin osallistua 30.9.2024 saakka. Piirakkaa vaan kehiin.

   Poista
 9. Piirakkasukat ovat tosi kivoja neuloja. Itse teen takaosan ihan tavallisena 20-2n neuloksena ja resorin jätän kokonaan pois yläreunasta. Äiti kyseli uusia piirakoita, edelliset ovat kovassa kulutuksessa puhkikuluneet...

  VastaaPoista