lauantai 22. kesäkuuta 2024

Sukkalanka-KAL Nro 3

Jämälankavarastojen pienennys jatkuu sukkalankakalin merkeissä. Kyseessä on siis Pipotus-kanavan Johannan (Youtube, Raverly, Instagram) avaama sukkalankahaaste, jossa päätetään käyttöön arvottavat sukkalangat. Langat voi kerätä esim. kassiin tai - kuten minulla - kirjoittaa valittujen lankojen nimet lapuille. Siitä sitten nostetaan kerä eli minulla lappu ja siitä lähdetään tekemään sukkaa. Langan kaveriksi saa ottaa muita lankoja, mutta lähtökohta on tuo arvonta. 

SukkalankaKAL kestää 31.10.2024 saakka, joten hyvin ehdit vielä mukaan.

Tällä kertaa arpa osui turkoosiin Maija-lankaan. Yksin se ei olisi riittänyt, joten mukaan tuli turkoosi Nalle-langan jämä ja luonnonvalkoinen Maija. Oli muutamakin langanpää pääteltävänä.


Malli: Körttisukat, ilmaisohje Lankavan sivustolta
Suunnittelija: Marja-Liisa Hast-Hautala
Koko: 34
Langat: 
Nalle, väri 159 järvenselkä
Maija, väri 238 turkoosi
Maija, väri 200 luonnonvalkoinen 
Aloitussilmukat:  52 s.
Puikot: 3,25 mm
Paino valmiina: 63 g

Malli on kiva ja olen tehnyt näitä ennenkin. Paremmin olisi sopinut, että valkoinen raita olisi ollut viimeisenä ennen kärkikavennuksia, mutta siihen lanka ei olisi riittänyt.

18 kommenttia:

 1. Körttisukat ovat kyllä aina yhtä kivat, sama millä värillä tekee👍Oikein piti katsoa suurennuslasilla, missä olet käyttänyt turkoosia, kun kaikki näyttävät niin samalta väriltä, mutta onko noissa valkoisissa raidoissa aina parina se turkoosi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonvalkoinen on samaa Maijaa koko ajan, mutta turkooseja on Nalle ja Maija. Niissä on pieni sävyero, mutta mielestäni sitä ei noissa kovin huomaa. Kumpikin resori ja kärki on Maijaa ja kummankin kantapää on Nallea. Toisessa on enemmän Nallea kuin toisessa, mutta en itsekään erota, kummassa. Kuvassa turkoosi näyttää siniseltä, mutta turkoosia se on.

   Poista
 2. Voi hipsuvarvas miten kivat sukat.
  Yhdistelmä söpöä ja tyylikästä. 💙
  Siniseltä näyttää minun tietsikallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Minulla on vain puhelimen kamera, niin värit toteutuvat vähän miten sattuu. Turkoosia siinä kuitenkin on.

   Poista
 3. Turkoosi on kyllä kiva väri ja sopii näihin hyvin.

  VastaaPoista
 4. Kiva sukkamalli, värit toimivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On kiva malli. Näyttää kirjoneuleelta vaikka ei olekaan.

   Poista
 5. Kauniisti käytetyt jämälangat. Sukkalankakal on mukava. TSaukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Kiva kun saa jämät hyödynnettyä.

   Poista
 6. Hyvin edistyy jämälankaprojektisi, lankaa kuluu ja valmista jälkeä syntyy. Kivan näköiset sukat on tälläkin kertaa valmistunut. Varmaan tuo langan arvonta ja itselle asetettu tavoite innostaa ja vähän patistaakin tekemään käsitöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. On tämä arpominen sellaista harmitonta hauskaa, mutta myös hyödyllistä.

   Poista
 7. Mielestäni jo kommentoin ja kiitin postistakin, joka odotteli Jussireisulta palaajia... oli varmaan kyllä jo lähtiessäkin laatikossa, mutta kun kukaan ei kurkkinut sinne, niin oli kiiru parin päivän vapaille.... Iso kiitos... yöpöydällä on nyt odottaja... josko siihen viereen kellahtaisi joskus vähemmän väsynyt ja saisi kirjan käteen...
  Ompas hauska haaste... ikiliikkuville puikoille sopiva ja jotenkin aivan ihanat sinivalkoiset sukat syntyneetkin Suomen Suveen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tuli perille ja kiva, että kirja saa vielä yhden lukijan. Kuten sanottu, en tarvitse takaisin, eli laita luettuasi kiertoon. Laitapa kirjailijan nimi wikipediaan. Siellä on vähän taustatietoa oman aikansa tunnetusta henkilöstä.

   Poista
 8. Tuo "Körttisukka"malli on kaunis! Kiitos ohjeesta💖 Menee varmasti kokeiluun, varmaan vähän säveltäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on kaunis. Ohjetta voi muokata sopivan kokoiseksi tai eri paksuiselle langalle, kunhan valitsee neljällä jaollisen silmukkamäärän ainakin varressa.

   Poista
 9. Hienot sukat! Tää on kyllä kiva malli. 👍

  VastaaPoista